Project Description

Artist Profile

Valerie Dicker

Born 1986, Perth, Western Australia.

Artist Profile

Valerie
Dicker

Born 1986, Perth, Western Australia

Valerie Dicker’s artwork combines cultural symbols with different colours and vast of materials. The Italian-American and New York based artist specialises in photography, digital art and painting.

Aenean diam odio, rutrum vel eleifend vel, pharetra id enim. Pellentesque ut turpis ultrices, pretium leo eget, tincidunt ipsum. Aliquam erat volutpat. Morbi ornare risus mi, et sodales metus feugiat ac. Vivamus elit dui, consectetur vitae lectus ut, malesuada vehicula sapien. Mauris tempus erat sit amet sollicitudin egestas.

1992

Silecen & Noise

Museum of Academy of Fine Arts, Omsk, Russia.

1998

Animality

Gallery 24, Dortmund, Germany.

2003

Solo exhibition

“Bistro Gallery”, Kerson, Ukraine.

2008

External & Simple

Museo de la Ciudad, Guadalajara, México.

2016

Animality

Gallery 24, Dortmund, Germany.

Dicker’s Studio

Artwork

Get updates from this and more artists

Izgradnja bazena

Izgradnja bazena

Na pravom ste mestu gde Vaše ideje pretvaramo u stvarnost!
U zavisnosti od mogućnosti i mesta potrebnog za bazen, odaberite onaj koji Vam najviše odgovara.
Postoji nekoliko vrsta bazena: montažni, ukopani ili betonski.
Projektovanje

Da bismo mogli da napravimo projekat Vašeg bazena potrebna nam je Vaša ideja ili zamisao koju ćemo preneti na papir, odnosno napraviti idejno rešenje za Vaš bazen.

Izgradnja bazena

Izgradnja bazena obuhvata nekoliko faza: pronalaženje idealnog dela u dvorištu gde će se nalaziti bazen, iskop zemlje, armiračko-betonski radovi, postavljanje montažnog bazena ili hidroizolacija betonskog bazena, ugradnja elemenata za cirkulaciju vode (skimeri, mlaznice, slivnici) i na kraju keramičarski radovi za oblaganje bazena.

Iako se metode dizajna i konstrukcije bazena razlikuju, obično se oslanjaju na slične sisteme vodovoda i filtriranja.

Filtracija Postoje različiti sistemi filtracije, kao što su:

Pesak Voda se potiskuje kroz sloj filtarskog peska i uklanja na dnu kroz niz bočnih cevi. Kako se pesak filtera začepi otpadom iz bazena, pritisak na filtru raste i protok vode opada, a u tom trenutku pesak treba zameniti.

Kertridž ili kartušasti filter Voda prolazi kroz materijal za filtriranje koji skuplja ostatke. Ovi filteri su ekonomični jer ih nije potrebno često menjati kao pesak.

Vlakna za filtraciju

Predstavljaju kombinaciju različitih polimernih vlakana, sa strukturama različitih površina sa kapacitetom za filtriranje od 8 mikrona. Obezbeđuje uštede u energiji, vodi i hemikalijama. Pakovanje vlakana od 350g zamenjuje 25kg peska.

Način građenja Glavna razlika između vrsta bazena je način konstrukcije korita.

Nadzemni bazeni Oni su obično najjeftiniji i najjednostavniji za izgradnju i obično se sastavljaju od prefabrikovanih kompleta. Međutim, može postojati određena zabrinutost zbog bezbednosti, jer iz okoline može biti teško ući u bazen.

Bazeni od fiberglasa Plastika ojačana stakloplastikom može se oblikovati u obliku korita prema potrebnim specifikacijama. Iskopa se rupa, položi neophodni vodovod, a bazen se spusti u rupu, pomoću punila za pesak koji odgovara tačnom obliku. Prostor oko bazena je zatrpan i obično se betonska konstrukcija palube gradi oko perimetra.

Bazeni obloženi lajnerom (folijom) Iskopana je rupa, a čelična konstrukcija se postavlja unutar iskopa. Pesak se polaže na dno rupe, a lajner se pričvršćuje za bočni zid. Oni su obično jeftiniji od betonskih bazena, ali su manje izdržljivi, jer lajner zahteva zamenu obično svakih deset godina.

Betonski bazeni Jednom kada se iskopa rupa i postavi vodovod, postavlja se okvirna mreža od armature. Ona se zalivabetonom i čeka da se stvrdne. Bazen može biti završen betonskom bojom, pločicama,  ili fiberglassom.

Pločice Tamo gde se pločice postavljaju u bazene potrebno je prvo odraditi hidroizolaciju, pa tek onda nanositi lepak.

Važno je da lepak i fug masa koji se koriste za lepljenje i fugovanje pločica mogu da izdrže pritisak vode u bazenu i hemikalijama, ako se to ne ispoštuje može doći do trajnog oštećenja i otpadanja pločica. Vrsta lepka i fuge koja se koristi zavisi od nekoliko faktora, kao što su:

Tip popločavanja. Kvalitet vode iz mreže. Hemikalije koje se koriste za prečišćavanje i održavanje vode u bazenu. Dizajn bazena i mesto postavljanja pločica.

Postoje dve glavne vrste zaptivnih masa koje se koriste u bazenima kao sredstvo za zaptivanje curenja:

Zaptivači na bazi epoksida. Neplastifikovane polisulfidne zaptivne mase.

We will process the personal data you have supplied in accordance with our privacy policy.